EUDP støttede projekter på Danskernes Akademi DR2

Projektet har produceret fem tv-programmer til DR2, Danskernes Akademi, om fem EUDP-projekter. Der er desuden udarbejdet frem tilhørende korte film skræddersyet til visning på web.

Projektbeskrivelse

Formålet er at eksponere EUDP-støttede projekter på landsdækkende tv på sendefladen "Danskernes Akademi" på DR2. EUDP kan efterfølgende anvende den professionelle tv-produktion og de webspecifikke film i egne kommunikationsøjemed.

I projektet produceres 5 tv-programmer 5 20 min. samt 5 tilhørende kortere webfilm. De 5 tv-programmer vil vise hvert sit udvalgte EUDP-projekt og tegne et præcist og professionelt produceret øjebliksbillede af projektet.

Programmerne vil indeholde interview med EUDPprojektets nøglepersoner og levende reportager om praksis i projektet. På baggrund af det filmede materiale klippes også en 3 minutters film fra projektet, skræddersyet til websider med de formidlingsbehov EUDP har.

Formidlingsprojektets arbejdspakker følger den opdeling, der repræsenterer de tre faser i en tv-produktion: forbedrende arbejde, optagelse og postproduktion. Processen foregår i tæt samarbejde med EUDP, mens STV Mayday har det overordnede ansvar for tilrettelæggelsen og praktiske foranstaltninger forbundet med produktionen. Produktionstiden er 3 - 6 uger pr. program.

Resultater

Formålet med formidlingsprojektet er at skabe bred eksponering af udvalgte EUDP-støttede projekter via 5 tv-programmer til DR2, Danskernes Akademi, og via 5 tilhørende korte film skræddersyet til visning på web.

Projektet er afsluttet til tiden og har fulgt den godkendte tidsplan uden afvigelser fra den oprindelige projektansøgning. Resultatet er blevet 5 x 20 mins. videnstunge dokumentarprogrammer, hvoraf det første program blev vist på DR2 i december 2011 og de næste 4 programmer vil blive vist i indeværende år. Der er også planlagt, produceret 5 korte webfilm, hvoraf de to allerede er uploadet på et særligt område af EUDPs website, som er dedikeret til film.

Alle projektets parter har udtrykt stor tilfredshed med projektets proces og de endelige film. 

Key figures

Periode:
2011 - 2011
Bevillingsår:
2010
Egen finansiering:
0,29 mio.
Støttebeløb:
1,32 mio.
Støtteprocent:
82 %
Projektbudget:
1,61 mio.

Kategori

Oprindelig title
EUDP støttede projekter på Danskernes Akademi i DR2
Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Andet
Projekttype
Formidling
Journalnummer
64010-0416

Deltagere

MAYDAY FILM A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
MAYDAY FILM A/S 1.32 mio. 0.20 mio.
Danmarks Radio 0.19 mio.

Kontakt

Kontakperson
Schimko, Gabrielle
Adresse

STV Mayday A/S
Thriges Plads 2
DK-5000 Odense C
www.stv.dk
Milling, Julie Linn , 53388020, julie@stvmayday.dk
Øvr. Partnere: