GLDK Testcenter for brintteknologi

Målet er at danne et GreenLab DK Testcenter for Brintteknologi, som leverer services til industrien, infrastrukturoperatører og andre aktører inden for brintområdet. Testcenteret vil servicere forskellige brintteknologier med materialetest, analyse af brintkvalitet, metrologi, og test for virkningsgrad, emission og lækage.

Projektbeskrivelse

Målet er at danne et GreenLab DK Testcenter for Brintteknologi som vil levere services til industrien, infrastrukturoperatører og andre inden for energisektoren, som deltager inden for produktion, transport eller forbrug af brint. Testcenteret vil servicere alle brintteknologier inden for industri- og energiområdet fra kedler og brændselsceller til sektorkoblende anlæg med PtX-produktion. Testfaciliteterne vil inkludere materialetest, analyse af brintkvalitet, metrologi og test for virkningsgrad, emission og lækage. Testene vil være rettet mod brintproduktion, transport og anvendelse.

Der vil ske investeringer for at opgradere og forbedre eksisterende testudstyr, således at testbetingelser
med brint kan håndteres. Der vil yderligere blive investeret i analyse- og testudstyr for at kunne dække nye områder. For at kunne servicere alle kunderne vil der blive investeret i såvel stationære som mobile testfaciliteter.

Dannelsen af testcenteret vil underbygge dansk energipolitik og muliggøre en fremtid, hvor brint sektorkobler el, varme, gas, industri og transportbrændsler. Etableringen af testcenteret vil ske med et teknisk, markedsmæssigt og ledelsesmæssigt stærkt team hos ansøgerne og bygge på den kompetence og erfaring, der er opbygget inden for servicering af industrien og energisektoren hos ansøgerne.

Key figures

Periode:
2021 - 2024
Bevillingsår:
2021
Egen finansiering:
3,66 mio.
Støttebeløb:
6,87 mio.
Støtteprocent:
50 %
Projektbudget:
13,74 mio.

Kategori

Program
Green Labs DK
Fælles overordnet teknologiområde
Andet
Projekttype
Andet
Journalnummer
64021-1005

Deltagere

DANSK GASTEKNISK CENTER A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
DANSK GASTEKNISK CENTER A/S 6.87 mio. 3.66 mio.

Kontakt

Kontakperson
Helle Gottschalk Nygaard
Adresse

Dr. Neergaards Vej 5b
Tlf.: 2016 9600

Email
DGC@dgc.dk