IEA TCP ETSAP Annex XVI

Verden ser ind i en fremtid, hvor den grønne omstilling tager fart både på nationalt niveau, i byer og hos virksomheder rundt om i verden. Ved at sætte EML-medarbejdernes mange års erfaring i spil i form af modeludvikling og analyser baseret på ETSAP-værktøjerne og ved at dele viden på tværs af ETSAP-fællesskabet, kan Energy Modelling Lab spille en vigtig rolle i bekæmpelsen af klimaforandringerne.

Projektbeskrivelse

Projektet fortsætter den danske deltagelse i IEA-ETSAP. Hovedaktiviteterne er deltagelse i globale samarbejdsprojekter hvor ETSAP-værktøjerne både bruges og videreudvikles. Derudover vil Energy Modelling Lab deltage i de halvårlige workshops inden for det internationale ETSAP-fællesskabet med fokus på videndeling på tværs af projekter. Sidst men ikke mindst ser Energy Modelling Lab det som afgørende at afsætte ressourcer til at uddanne en ny generation af modeludviklere gennem universitetskurser, mentoring og intern oplæring af nye medarbejdere.

Det danske team i Energy Modelling Lab er dybt involveret i udviklingen af ETSAP-værktøjerne, og det kan politiske beslutningstagere, forskere og virksomheder drage fordel af i form af konsulentopgaver for andre lande og nye samarbejdsprojekter. Det danske modelmiljø vil med dette projekt fortsætte med at forbedre sin position i den internationale konkurrence om udvikling af energimodelleringsværktøjer og deres anvendelse til politikanalyse.

Key figures

Periode:
2023 - 2025
Bevillingsår:
2022
Egen finansiering:
0,32 mio.
Støttebeløb:
0,49 mio.
Støtteprocent:
60 %
Projektbudget:
0,81 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Andet
Keywords
Energitransport, -infrastruktur og -systemer Sektorkobling Vedvarende energiudvinding
Projekttype
IEA
Journalnummer
134223-497256

Deltagere

Energy Modelling Lab ApS (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Energy Modelling Lab ApS 0.49 mio. 0.32 mio.

Kontakt

Kontakperson
Kenneth Bernard Karlsson
Adresse

Adresse: Refshalevej 163A, 1. th., 1432 København K

Tlf.: 21328733

E-mail (projektleder): kenneth.karlsson@energymodellinglab.com

Hjemmeside: energymodellinglab.com