Fleksibel Offshore Drone

Projektet involverer udvikling og modning af en drone ladestation og dronesystem. Det samlede system skal kunne lave autonome vindmølleinspektioner og pakkelevering fra skib til vindmølle. Projektet er opdelt i fem arbejdspakker, hvor hoveddelen af den tekniske udvikling er i arbejdspakke 2 Drone System Development og arbejdspakke 3 Application Development.  

Indeholdende i projektet vil tre overordnede iterationer lede til on, - og offshore demonstrationer for relevante organisationer og institutioner med henblik på at at opnå et højt og bredt niveau af inputs fra industrien.

Upteko har allerede udviklet en drone ladestation og et dronesystem, og det er det overordnede mål at 1)modne det eksisterende system til et højere TRL, og 2) Udvide og fortsætte med at udvilke på identificerede nøgleapplikationer.

De overordnede mål er er udvikle en kommercielt anvendelig løsning indeholdende ladestation og drone, der kan udføre vindmølleinspektioner og pakkelevering i et maritimt miljø. Integrationen af alle delelementerne er kritisk og spiller en stor rolle i projektet.

Projektbeskrivelse

Vindenergi er ifølge mange kilder en af de vigtigste energiteknologier for fremtiden i mange lande. Vi ser allerede, hvordan installation af vindenergi har stor effekt for den grønne transition. For at nå målet om CO2 neutralitet i 2050, er det kritisk nødvendigt med mere innovation og optimering. Derfor foreslår vi en løsning for at reducere omkostninger ved at optimere nuværende drifts, - og vedligeholdsprocesser, hvilket også indeholder et øget vejrvindue i et maritimt miljø.

Dette projekt vil introducere nye serviceteknologier indenfor den offshore vindindustri. Dette inkluderer fuldt autonome vindmølleinspektioner og pakkelevering ved anvendelse af drone fra en fastmonteret ladestation på offshore service skibe. Projektet vil introducere en uset niveau af autonomi og fart, der vil optimere drift og vedligeholdelsesomkostniger på offshore vindmøller, reducere nedetid, øge vejrvinduet, øge den årlige energiproduktion, og reducere CO2 udslip. Det hele bliver gjort for at forbedre ”levelized cost of electricity”.

Potentialet for projektet er stort, da samtlige offshore vindmøller skal inspiceres, transport af reservedele og andre pakker kan forbedre de nuværende processer. Dette er muligt ved at installere ladestationen indeholdende dronen på service operating vessels and crew transfer vessels, der allerede opererer i vindmølleparkerne.

1
2
3

 

Key figures

Periode:
2022 - 2024
Bevillingsår:
2021
Egen finansiering:
7,53 mio.
Støttebeløb:
9,94 mio.
Støtteprocent:
57 %
Projektbudget:
17,48 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Vind
Projekttype
Udvikling Demonstration
Journalnummer
64021-2053

Deltagere

Upteko ApS (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Upteko ApS 5.06 mio. 3.38 mio.
Esvagt A/S 1.44 mio. 2.17 mio.
Siemens Gamesa Renewable Energy A/S 0.83 mio. 1.25 mio.
Syddansk Universitet 1.79 mio. 0.20 mio.
Energy Cluster Denmark 0.82 mio. 0.54 mio.

Kontakt

Kontakperson
Per Breum
Adresse

Ørstedsvej 10
8660 Skanderborg
Tlf.: +45 5012 2000