FlexReStore: Flexible Retail Stores

Den danske detailbranche kan blive en nøglespiller i fremtidens smart grid. Udnyttelsen af intelligente energiløsninger i detailbranchen hæmmes dog af kortsigtet økonomisk tænkning og lave profit-marginer. Projektet adresserer potentialer og motivation for, at detailbranchen som helhed kan blive en aktiv smart grid aktør.

Formålet med FlexReStore-projektet var at bane vejen for, at detailbranchen kan bidrage med fleksibilitet til gavn for det fælles elsystem.

Projektbeskrivelse

Den danske detailbranche kan blive en nøglespiller i fremtidens smart grid ved at tilbyde fleksibelt energiforbrug. Udnyttelsen af intelligente energiløsninger i detailbranchen hæmmes dog af kortsigtet økonomisk tænkning og lave profit-marginer. Projektet undersøger potentialer og motivation for, at detailbranchen som helhed kan blive en aktiv smart grid aktør. Projektet rummer helhedsorienterede studier af motivationsfaktorer hos både butikker og kunder, kortlægning af fleksibilitetspotentiale i danske butikker, udvikling af nye butikdesigns med øget fleksibilitetspotentiale og udviklingen af it-baseret værktøj til styring af fleksibilitet i butikker. Projektets studier vil fokusere på butikker i projektets burgergruppe bestående af vigtige aktører i den danske detailbranche. Projektets resultater vil levere centrale anbefalinger til, hvordan man motiverer detailbranchen til at deltage i danske smart grid og it-baserede værktøjer til at understøtte denne udvikling med. Desuden vil projektet etablere et energilaug for detailhandlen, som fremadrettet vil skabe grobund for nye smart grid produkter og services til branchen.

Resultater

Projektets partnere udviklede et design, der netop muliggør et fleksibelt elforbrug hos detailbutikker. De demonstrerede desuden en løsning baseret på informations- og kommunikationsteknologi i et shopping center. Projektet udgav også en række anbefalinger til, hvordan butiksejere, teknologileverandører og beslutningstagere kan indgå i et smart elsystem.

FlexReStore-projektet har haft fokus på at skabe viden hos en bred kreds af aktører og interesse for introduktion af styringsmuligheder for butikkernes tekniske systemer.

Key figures

Periode:
2016 - 2019
Bevillingsår:
2016
Egen finansiering:
1,36 mio.
Støttebeløb:
4,30 mio.
Støtteprocent:
79 %
Projektbudget:
5,43 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Smart Grid og systemer
Journalnummer
64018-0021

Deltagere

Syddansk Universitet (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
No entries available.