Deltagelse i IEA hydrogen implementation agreement task 31 efterfølgeren

Management Engineering

Formålet med deltagelsen i IEA Hydrogen Implementing Agreement task 31 efterfølgeren er at øge og formidle dansk viden indenfor sikkerhedsforskning på brintområdet. Deltagelse i arbejdsgruppen task 31 efterfølgeren giver adgang til viden omkring pålidelighed af risikovurderingsværktøjer og internationale sikkerhedskrav til gavn for dansk eksport.

Projektbeskrivelse

Formålet med projektet er deltagelse under IEA Hydrogen Implementation Agreement (HIA) i task 31 efterfølgeren, som omhandler sikkerhedsspørgsmål vedr. brint teknologier og deres implementering i fremtidige infrastrukturer. Fokus er på diskussioner og fælles arbejde for at etablere en open access værktøj til risikoanalyser ("ultimate toolkit"), som vil være frit tilgængeligt efter afslutning af projektet. Opgaverne opdeles i sub-task, som behandler følgende emner:

1) toolkit integration på en fælles software platform , som integrerer simplificerede modeller indenfor probabilistisk risikovurdering og konsekvensvurdering; 2) Komponenter til probabilistisk risikoananlyse;  3) Human risk systems (HRS), som kombinerer viden på menneskelige fejl, sikkerhedsbarrierer og deres management, organisatoriske faktorer, uheldsprævention, ca; 4) konsekvensvuderinger til uddybende forståelse forskellige fysiske effekter fra farer; 5) Brande og deres risikovurdering; 6) Kompatibilitet af materialer i kontakt med brint. Den danske hovedbidrag er 3) HRS, hvor DTU er foreslået i rollen som til sub-task leader.

Resultaterne bliver offentlig tilgængeligt og bliver præsenteret på nationale og internationale workshops og konferencer.

 

Resultater

Formålet med projektet er dansk deltagelse under IEA Hydrogen Implementation Agreement (HIA) i Task 31, som omhandler sikkerhedsspørgsmål vedr. brintteknologier og deres implementering i fremtidige infrastrukturer. Fokus er på diskussioner og fælles arbejde for at etablere et open access-værktøj til risikoanalyser ("ultimate toolkit") med fokus på udveksling af fagkundskaber, etablering af open acces værktøjer og modeller til at kunne gennemføre risikoanalyser ifm. brint teknologier. Aktiviteterne er organiseret omkring flere underemner i form af bl.a. værktøjer, ulykkesscenario og fysiske effekter. Deltagelse i arbejdsgruppen giver adgang til viden omkring pålidelighed af risikovurderingsværktøjer og internationale sikkerhedskrav til gavn for dansk eksport. Resultaterne bliver offentlig tilgængelige og bliver præsenteret på nationale og internationale workshops og konferencer.

Key figures

Periode:
2015 - 2018
Bevillingsår:
2014
Egen finansiering:
0,03 mio.
Støttebeløb:
0,30 mio.
Støtteprocent:
90 %
Projektbudget:
0,33 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Brint og brændselsceller
Projekttype
Forskning
Journalnummer
64014-0534

Dokumenter

Deltagere

Danmarks Tekniske Universitet (DTU) (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 0.30 mio. 0.03 mio.