Markant øget rentabilitet af elektrolysestak-teknologi 2 (BEEST2)


I BEEST2 vil et alkalisk van-elektrolysesystem blive optimeret mød væsentligt øget effektivitet i produktion af grøn brint. Computer-baseret modellering og simulering af stakken integrerer multifysiske og kemiske parameter, og understøtter en fremtidig omkostningseffektiv udviklingsproces. 

Projektbeskrivelse

Brint forventes at blive den vigtigste energibærer i fremtidens energisystem; transport, netudjævning, energitransport og industri. Og som ingrediens i kulstofneutrale brændsler via Power-to-X-applikationer (PtX). Udnyttelsen af dette potentiale afhænger af tilgængeligheden robuste og effektive elektrolyseanlæg i stor skala, der er i stand til at producere grøn brint til en pris, der er lavere  end fossilbaserede alternativer.

At øge effektiviteten i elektrolyse er en hovedforudsætning for andre PtX-teknologier og vil derfor have en væsentlig betydning for opnåelse af de danske 70%-reduktionsmålene i 2030.

I BEEST2 udvikles næste generations alkalisk vand-elektrolyse system (AWE) med forbedret effektivitet, som demonstreres i fuld skala under realistiske forhold. Formålet er at forbedre effektiviteten, pris og levetid af elektroder og interne komponenter i AWE-modulet ved at anvende nye materialekombinationer og nyudviklede elektrodefremstillingsmetoder. Der anvendes multifysisk simulering af AWE-stakke for at optimere udviklingsprocessen, minimere tid-til-marked og øge effektiviteten. 


BEEST2  vil skabe forbedringer til nøglekomponenter af AWE-stakken for at gøre grønt brint konkurrencedygtig ift. brint fra fossile kilder - og bane vejen for et samfund baseret på 100% vedvarende energi.

Key figures

Periode:
2022 - 2025
Bevillingsår:
2021
Egen finansiering:
5,09 mio.
Støttebeløb:
8,70 mio.
Støtteprocent:
63 %
Projektbudget:
13,79 mio.

Kategori

Program
EUDP
Fælles overordnet teknologiområde
Andet
Keywords
Materialeudvikling Power-to-X
Projekttype
Udvikling Demonstration
Journalnummer
64021-2074

Deltagere

Green Hydrogen Systems A/S (Main Responsible)
Partner og Økonomi
Partner Tilskud Eget bidrag
Green Hydrogen Systems A/S 4.29 mio. 4.60 mio.
Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 3.33 mio. 0.37 mio.
Aalborg Universitet (Fredrik Bajers Vej) 1.09 mio. 0.12 mio.

Kontakt

Kontakperson
Kasper Møller
Adresse

Nordager 21,
6000 Kolding
Tlf.: 75 50 35 00